2014-11-18 10:47:54• hírek • Szatmár.ro

Farkas Gyula emlékéremmel tüntették ki Demeter Csabát

A Farkas Gyula Egyesület 2014-ben három középiskolai tanárt díjazott munkásságáért, két matematikatanárt és egy informatikatanárt.

Így Mészár Julianna (Nagyszalontáról, az Arany János Főgimnáziumból) és Csapó Hajnalka (Csíkszeredából, a Márton Áron Elméleti Líceumból) kapott Farkas Gyula Emlékérmet a matematikatanításban elért eredményeiért, valamint Demeter Csaba (Szatmárnémetiből a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból) az informatikatanításban felmutatott eredményekért.

Évekkel ezelőtt az Emlékérem alapításának célja az volt, hogy a romániai magyar nyelvű matematikai és informatikai ismeretek terjesztésében és a tehetséggondozásban kiemelkedő eredményt elért  szakemberek tevékenységét elismerje. Ez a kitüntetéssel kifejezett elismerés erkölcsi jellegű, pénzjutalommal nem jár.

Az emlékérmet a most kitüntetett Demeter Csaba informatikatanár mellett még két személy kapta meg. A 2008-as évben Olosz Ferenc matematikatanárt, 2010-ben pedig Kovács Béla matematikatanár kapta meg az elismerést.

Farkas Gyula (Sárosd, 1847. március 28. - Pestszentlőrinc, 1930. december 26.) magyar matematikus volt, aki a kolozsvári egyetemen a matematikusok és fizikusok körében kiemelkedő szerepet játszott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: